Областният управител Ралица Добрева се срещна с ученици от Левски
Областният управител Ралица Добрева се срещна с ученици от Левски / obl.admin-pleven

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева се срещна с ученици от десети и дванадесети клас от училище „Крум Попов" град Левски. Срещата бе инициирана от младежите и бе посветена на работата на националните държавни и европейски институции.

Добрева запозна учениците с функциите на областния управител и администрацията, която е на негово подчинение. „Като областен управител поддържам непрекъсната връзка с общините, държавните институции и различните министерства с оглед изпълнение на отговорностите, с които съм натоварена. Опазването на живота и здравето на хората, разбира се е приоритет, затова особено внимание се отделя на превенцията за недопускане на кризисни ситуации, свързани със заболявания по хора и животни, бедствено положение поради наводнение, снеговалеж и поледици", каза областният управител на Плевен.

Ралица Добрева допълни, че опазването на държавната собственост, стриктното спазване на българското законодателство и отстояването на държавните интереси са основни приоритети в работата на областния управител.

Младежите проявиха интерес и към провежданата от Областния управител политика на кандидатстване за европейско финансиране. Александър Костов - гл. експерт Дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост"/АКРРДС/ представи накратко проектната работа на Областна администрация по програмата за Трансгранично сътрудничество Интреррег Румъния-България, обвързана с античния град Улпия Ескус и парк Кайлъка.