Общината с коледен подарък за женския баскетбол, за другите спортове – нищо
Общината с коледен подарък за женския баскетбол, за другите спортове – нищо / Gong.bg, архив

30 хиляди лева за БК Хасково 2012- жени, гласува днес на свое заседание Общински съвет Хасково. Парите ще са от резерва на общинския бюджет и са извън гласуваната през пролетта обща сума от 200 хиляди лева за всички спортни клубове в общината.

Финансирането на спорта от общинския бюджет  бе  съпроводено със скандали и бурни  дебати в местния парламент  през май тази година. Регламентът, по който кметството може да подпомага  клубовете бе  вкаран в наредба, приета от Общинския съвет. Още тогава общински  съветници изразиха опасения, че въпреки Наредбата за подпомагане на спортните клубове има риск  парите да не бъдат разпределени правилно. От кметството обаче контрираха, че ще се спазват  заложените критерии , а лично кметът Добри Беливанов заяви от трибуната , че  пари за БК „Хасково 2012”  общината няма да даде, а ще се търсят спонсори .

На днешното си заседание Общински  съвет Хасково даде зелена светлина и за ремонт на  терена и пистата на стадион Хасково, за което  общината е получила финансиране от над половин милион лева. Договорът  с Министерство на спорта е сключен на 12 декември тази година.