Трима прокурори срещу Георги Иванов
Трима прокурори срещу Георги Иванов / Дарик радио-Хасково
Трима прокурори срещу Георги Иванов
91710
Трима прокурори срещу Георги Иванов
  • Трима прокурори срещу Георги Иванов

Трима прокурори влязоха в съдебната зала днес срещу екскмета на Хасково Георги Иванов. Той е обвинен за разрушаването на сградата на затвора, който е паметник на културата. Бившият кмет на областния град заяви, че към момента няма да дава показания. Той не се признава за виновен.

Голяма част от свидетелите от кръга на Георги Иванов не се явиха, защото бяха освободени.

На днешното заседание бе разпитана и Нуршен Малкоч, която бе в общинската администрация през мандатите на Георги Иванов. От изявленията й стана ясно, че в кметството не се е водила изрядна документация. Имало докладни записки, в които липсват дати. На въпросите на обвинителите Малкоч се обърка. Оказа се, че тя е изготвила докладна записка за лошото състояние на затвора през октомври 2014 г, а случаят, който е обект на съдебно преследване е от април 2015 г.

Малко по-късно Ивомир Орлов, също от екипа на Георги Иванов, бе разпитан. по време на разпита му прилоша, наложи се да му дават вода и стол, за да продължи с показанията си.

Делото срещу бившия градоначалник ще продължи през февруари.

Трима прокурори срещу Георги Иванов
netinfo

В началото на заседанието командированият прокурор от Пловдив Георги Димитров поиска да не се явява на заседанието, въпреки че има заповед на шефа му Иван Даскалов.

Какво каза в съдебната зала Георги Иванов, чуйте в приложения файл