Отличниците на Павликени и кметът запалиха коледните светлини в града
Отличниците на Павликени и кметът запалиха коледните светлини в града / снимка: Пресцентър - Община Павликени

Отличниците на Павликени и кметът инж.Емануил Манолов запалиха коледните светлини в града.

Василена Иванова от VII А клас на ОУ "Св. Климент Охридски“, Яна Дойнова от XII А клас на СУ "Бачо Киро“ и Кристина Ангелова от X А клас на  ПГАТ "Цанко Церковски“ са изявени ученици от училищата в Павликени, постигнали отличен успех  в обучението си и завоювали престижни награди от участията си в олимпиади, конкурси и състезания. Община Павликени ги покани да запалят коледните светлини като знак на уважение за прилежността и упоритостта им към знанието.

Преди да светне елхата, стотици жители на града се насладиха на празничен концерт. Две млади певици от школата "Upstream Voices“ в Севлиево Яна Димитрова и Ралица Христова изпълниха поп и коледни песни. Община Павликени продължи миналогодишната инициатива и подари на павликенчани концерт на големите победители от певческия конкурс "Нека да е лято“, който се провежда в края на юли. В програмата се изявиха и децата от три детски градини – ЦДГ "Вяра, надежда и любов”, "Осми март” и "Слънце“ и танцов ансамбъл "Люти чушлета“. На сцената дойдоха и Дядо Коледа и Снежанка.

"Нашият град  винаги е спазвал традицията коледното дърво да бъде запалено след Никулден. Много други градове избързаха със запалването на своите светлини, но пък ние ще имаме по-богата и по-емоционална програма чак до навечерието на Рождество Христово“, обяви инж.Манолов. Той изброи успехите на общината през изминалата година и благодари на благодетелите на града.  "Дните в навечерието на Рождество Христово са изпълнени  винаги с много емоционалност. Те зареждат сърцата и умовете ни с добри мисли и с желание да бъдем с близките си хора, да правим добрини един на друг и да се радваме на семейното огнище“, пожела кметът.