Изборът на аромат е едновременно труден и доста объркващ, особено заради изобилието от парфюми днес, нали?

Психолози обаче твърдят, че спрямо характера си човек несъзнателно харесва едни аромати повече от други.

И тук се крие разковничето как да подберем правилния аромат за близката приятелка, за мама, за половинката ни или за нас самите, а новото видео от канала Natali's Beauty ни показва повече:

Например, твърди се, че на лъчезарните, смели и екстравагантни дами им подхождат свежите цветни аромати. Ако имате близка, с която общуването винаги е лесно, тя е много харизматична, весела и с чувство за хумор, изберете ѝ точно такъв аромат.

Къде да си слагаме парфюм, за да ухаем по-дълго

Ако избирате аромат за емоционална, душевно богата, много нежна, крехка и ранима жена, изберете ѝ по-нежните флорални нотки или парфюм, който ухае на чистота и простор. Именно тези аромати са предпочитани от жени, които може би изглеждат резервирани към света, но всъщност са много търпеливи и дипломатични.

Слагайте парфюма на пъпа, съветват експерти

Сладникавите плодови нотки в парфюма пък подхождат на активните и оптимистични характери. Ако тя обича да спортува, да се разхожда, винаги е много енергична - то определено трябва да заложите на цитрусовите аромати.

Малко по-тежките ориенталски ухания със загадъчни нотки на подправки подхождат на по-експанзивните жени, на тези, които обичат да казват какво мислят в очите, на искрените, честните хора. Тези жени са още перфекционисти и искат всичко да се случва по техния план.

Парфюмът трябва да се пръска и между бедрата

Силните парфюми пък отиват на силните личности - амбициозните жени, свикнали да постигат всяка набелязана цел и да бъдат на върха. Спрете се на ориенталски, пикантни и дървесни парфюми, които са със силни трайни миризми.

И още - къде да впръскваме парфюма, за да е по-дълготраен и каква е разликата между ароматите за различните сезони - вижте в клипа.