16-годишна певица ще изпълни химна на САЩ на 20 януари
16-годишна певица ще изпълни химна на САЩ на 20 януари / Guliver/Getty Images

Избраният президент на САЩ Доналд Тръмп покани на церемонията по встъпването си в длъжност, химнът на страната "The Star-Spangled Banner" да бъде изпълнен от 16-годишната певица-сопрано Джеки Иванко.

Тя стана известна с участието с в състезанието "Америка търси талант". Старши съветникът в Белия дом при досегашната администрация Борис Ъпстейн потвърди поканата към младата изпълнителка и подчерта, че тя ще стане вдъхновяващ символ за Америка.

Тръмп иска Бочели да пее на церемонията по встъпването му в длъжност

Самата певица каза, че за нея ще бъде огромна чест да пее на церемонията. Джеки Иванко се класира на второ място в конкурса за таланти в петия му сезон през 2009г., когато бе едва на 10 години.

Кание Уест се срещна с Доналд Тръмп

В американските медии бяха изказани предположения, че честта да изпълни химна може да бъде оказана на рапъра Кание Уест. След среща с Доналд Тръмп във вторник, певецът отказа за коментира дали двамата са разговаряли по този въпрос.

На церемонията по встъпване в длъжност на президента Барак обама през 2013 г. химнът бе изпълнен от певицата Бионсе, като обаче изпълнението бе на запис.

Източник: БГНЕС