Приключи разследването за наводнението в Бисер
Приключи разследването за наводнението в Бисер / Снимка: Дарик радио /архив/

Разследването за причините за наводнението в харманлийското село Бисер, е приключило, съобщават от държавното обвинение. До месец обвинителите от Пловдив, където се нищеше казуса ще се произнесат какво ще се случва точно. Наводнението стана през февруари 2012 г., и тогава потопът отне живота на 11 души, като 6 от тях бяха от Бисер.

Делото съдържа над 6 000 листа или 26 тома, като в три от томовете е приложена комплексната оценъчна експертиза, по която вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи и са дали заключение за размера на причинените вреди на всеки пострадал, тъй като това се предвижда от състава на престъплението, за което се води разследването.

Разпитани са над 600 свидетели, приложени са документи и заключенията на две комплексни технически и осем съдебно-медицински експертизи.

Първоначално делото се водеше от прокуратурата в Хасково, след това бе изпратено по компетентност във Военна-окръжна прокуратура-Пловдив, а след време бе изпратено във Върховна касационна прокуратура и по разпореждане на главния прокурор бе възложено за наблюдение на Районна прокуратура-Пловдив.