Събраха над 10 000 лева за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен
Събраха над 10 000 лева за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен / Данаил Христов

За възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен са събрани 10 589 лева. Това обяви заместник-кметът Пепа Чиликова, която е и председател на Инициативния комитет по набиране на средства за спасяване на паметника. Тя благодари на всички, които са допринесли за тази сума и на участниците в благотворителните инициативи, които се провеждат по време на кампанията.

„В момента водим разговори със специалисти, които биха могли да изготвят план-сметка и да набележат основните и най-важни мерки за спасяване на паметника", каза Пепа Чиликова. Тя съобщи, че благотворителните инициативи продължават.

На 21 декември по време на коледния концерт по случай откриването на зала „Сливен" се предвижда благотворителен базар със снимки и картини. Във фоайето на залата ще бъдат поставени и благотворителни кутии.

Новини около кампанията за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк, който се намира в бившия Зенитен полк в Сливен, можете да намерите на специално създадена за целта страница във Фейсбук.