Ученици от ПМГ с добро дело преди Коледа
Ученици от ПМГ с добро дело преди Коледа / организатори
Ученици се отказват от Коледно парти, правят благотворителен концерт
91674
Ученици се отказват от Коледно парти, правят благотворителен концерт
  • Ученици се отказват от Коледно парти, правят благотворителен концерт

Пет лева е цената на билета за благотворителния концерт „Коледна звезда", който се организира от Ученическия съвет на ПМГ „Гео Милев" в Стара Загора. Проявата е в помощ на нашата съгражданка Таня Дончева, която се бори с тежка диагноза.

Татяна Матева и Милена Величкова са част от организаторите на благородното събитие. Те се надяват, че на 17 декември от 18 часа в залата на Драматичния театър, ще присъства и Таня. Тя е бивша ученичка в гимназията, сега е студент в УНСС. Мечтае да завърши успешно образованието си, а за Коледа си пожелава само едно-здраве.

Частица от това ще й подарят учениците от Природоматематическата гимназия с благотворителната проява. Татяна и Милена признават, че едва от месец организират събитието. Идеята се родила съвсем спонтанно-учениците се отказали от традиционното си Коледно парти в замяна на това да сторят Добро. Сами изработили покани и плакати, а да танцуват и пеят благотворително обещали много състави и формации от града ни.

Татяна и Милена признаха, че до момента са закупени едва стотина билета за благородното събитие, но не губят надежда и вяра в добротата. „Може би всеки от нас е свикнал да живее наготово и не може да си представи една такава ситуация като на Таня, забравили сме какво е да си в обувките на другия човек. И въпреки това, всеки върви към своето Добро. Всичко зависи от нагласата и мотивацията, която имаш. Трудно е, но не е невъзможно", убедени са двете момичета. Какво още разказаха те пред Дарик чуйте в прикачения звуков файл.

Благотворителният концерт под надслов "Коледна Звезда", който е в помощ на младата ни съгражданка Таня Дончева , ще се проведе на 17 декември, събота от 18 часа в Драматичен театър "Гео Милев ".

Билетите са в продажба (при педогогическия съветник в гимназията) или ще могат да се закупят непосредствено преди събитието.