Трогателната среща на Меси с момчето, което разплака света (СНИМКИ)
Трогателната среща на Меси с момчето, което разплака света (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Шестгодишно афганистанче, което тази година стана известно в интернет с тениската си на Лионел Меси от пластмасова торбичка, постигна мечтата си да се срещне с известния аржентински футболист, предаде Ройтерс.

Вижте снимки от срещата им в галерията тук

Муртаза Ахмади от източната афганистанска провинция Газни излезе заедно с Меси на футболното игрище в Доха, Катар, преди началото на приятелски мач между отборите "Барселона" и саудитския "Ал Ахли".

5-годишният фен на Меси, който разтопи милиони сърца (ВИДЕО)

Муртаза се присъедини към отбора на "Барселона" и за груповата снимка и постави топката в центъра, преди да изтича обратно в половината на отбора на Меси. Наложи се съдията да отведе широко усмихнатото момче от игрището.

Афганистанче, трогнало света, на път да се срещне с Меси (ВИДЕО)

Снимката на Муртаза стана много популярна през януари, когато семейството му, което нямало пари да му купи исканата футболна тениска, му направило една импровизирана от синьо-бяла пластмасова торба и на гърба написало "Меси 10".

През февруари момченцето получи футболни тениски на Аржентина и "Барселона", както и топка от петкратния носител на "Златната топка", припомня БТА.

Трогателната среща на Меси с момчето което разплака света (СНИМКИ)
netinfo