Хасковската Коледа в помощ на малката Ели от Свиленград
Хасковската Коледа в помощ на малката Ели от Свиленград / Областна администрация-Хасково

Областният управител на Хасково Станислав Дечев кани всички хора с големи и щедри сърца да се включат в Коледния благотворителен базар. В него ще участват 30 училища и клубове от цялата област.

Традиционният коледен благотворителен базар на Областния управител на Хасково тази година е в помощ на  седемгодишната Елена от Свиленград. Тя е с диагноза  детска церебрална парализа. Ели страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас. Оперирана е преди година в Сърбия. Сега Елена прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо.

Базарът ще се проведе на 20 декември от 10 до 17,30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация. Откриването ще бъде в 10,30ч. в присъствието на малката Елена и нейното семейство.

 

„Предварително благодаря за всеки благотворителен жест от Ваша страна, защото така ще помогнем на Ели да живее без болка! Очаквам Ви през целия 20 декември-Игнажден, като добри гости на едно изключително благородно начинание - Коледен благотворителен базар в Областна администрация Хасково“, казва областния управител Станислав Дечев.