Продължава реновирането на зала „Владислав”
Продължава реновирането на зала „Владислав” / netinfo

Реновирането на зала "Владислав", част от спортен комплекс "Черно море", продължава с пълна сила. Ремонтните дейности в комплекса се извършват поетапно, като първо бе подменено осветлението и залата бе газифицирана. В момента текат довършителни дейности в санитарните помещения и съблекалните, прави се шпакловка и облицовка на всички помещения, подменена бе електро и ВиК инсталацията. Това струваше на Министерството на младежта и спорта 232 189 лв.

След като реконструкцията в санитарните възли приключи, ще бъде извършен ремонт и на покрива на залата. За него ще бъдат отпуснати 162 327 лв., стана ясно след огледа на съоръжението, който направи министърът на спорта Красен Кралев.

"Зала „Владислав“ не беше ремонтирана от построяването й през 1984 г., като изключим някои подобрения в баскетболния комплекс. А това съоръжение е изключително важно за Варна, защото в него тренират много футболни отбори, играе се тенис, хандбал, има стена за катерене. До сега обаче залата беше трудно използваема през зимата, въпреки че основното й предназначение е точно за този период. Вярвам, че след реконструкцията графикът на „Владислав“ ще бъде запълнен и ще има перфектни условия за спорт на хиляди деца и младежи", заяви Кралев.

Ремонтът на зала "Владислав" е част от програмата на Министерството на младежта и спорта за изграждане и реконструкция на спортни съоръжения в цялата страна, по която за 2 години са финансирани 31 обекта в 15 общини. 22 от тях са завършени, а 9 са в процес на изпълнение.