„Лудогорец“ дари премиите от „Спортист на годината“ на сираче от Хитрино
„Лудогорец“ дари премиите от „Спортист на годината“ на сираче от Хитрино / Радка Минчева

Паричните премии, които „Лудогорец“ получи от класацията „Спортист на община Разград за 2016 г.“, ще бъдат дарени на 12-годишното момиче, което остана сираче след трагедията в Хитрино. Това обяви по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти в Разград изпълнителният директор на футболния клуб Ангел Петричев. Представители на „Лудогорец“ получиха общо три плакета и три плика с парични премии – за спортист №1 на годината капитанът Светослав Дяков, за треньор на годината – Георги Дерменджиев и за отбор на годината. Общата сума от трите награди, осигурена от бюджета на община Разград, е 945 лева. Със съдействието на община Самуил и на Дарик Разград тя ще бъде предоставена на семейството, което вече е настойник на 12-годишната Севги Акиф Рагуб. И двамата родители на шестокласничката загинаха при взрива в Хитрино, детето е настанено в семейството на леля си – сестра на майка му – в село Самуил – разказа общинският кмет д-р Бейтула Сали.

Петричев изрази надежда такива трагедии като в Хитрино да не се случват и призова всички да помогнат, за да може хората, които страдат и са останали без близки и домове, да посрещнат празниците по по-добър начин.

И тримата представители на „Лудогорец“ на церемонията по награждаването на „Спортист на годината на община Разград“ бяха категорични, че 2016 година е била най-успешната в новия период от историята на клуба. За мен е голяма чест тази награда, винаги съм уважавал и феновете и обществеността в Разград – заяви Дерменджиев. „Моята награда е благодарение на силната игра на целия отбор, футболът е колективна игра, наградата е за всички футболисти и за щаба на клуба“ – каза капитанът Дяков. „Надявам се, че ще продължим да ви радваме и да и правим щастливи, че най-силният футболен отбор в България се намира в Разград и тепърва ще постигаме още по-големи успехи“ – заяви Петричев.

Представители на още 5 спорта влязоха в десетката на община Разград за 2016 г. На второ място е колоездачът Мирослав Минчев от клуб „Спринт“. Неговото най-добро постижение през 2016 г. е второ място на 1000 м. на Балканиада. Трети е шахматистът Момчил Николов от клуб „Абритус“ – шампион на страната по класически шах и победител в международния турнир „Албена“. Цветомир Киров от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ е на четвърта позиция, той е републикански шампион на 60 м. с препятствия в зала, пети е на Балканиада в същата дисциплина. В десетката има и втори колоездач – Николай Станчев е под № 5, той е първи на държавно първенство в италианско преследване и трети в същата дисциплина на Балканиада. На шесто място е Марина Найденова – състезателка по стрелба с лък от клуб „Антибиотик“, тя е републикански шампион в дисциплината рекърв и 33-та на Световна купа. Боксьорът от клуб „Олимпия“ Антон Георгиев е на седма позиция, той е шампион на страната в шампионата за ученици до 14 години, кат. 54 кг., има и второ място на Европейско първенство в същата възраст. Втората дама в класацията е под №8 Костантина Борисова от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ е републиканска шампионка в дисциплината 400 м. в зала за девойки до 18 години, има и второ място в международен турнир. Цветая Русева от другия лекоатлетически клуб в Разград „Спорт атлетик“ е на девето място, тя е национален шампион по тласкане на гюлле за девойки старша възраст. Десети е вторият шахматист в десетката Ивайло Енчев, той е първи на държавното първенство по блиц шах, както и шести на международен турнир в Гърция. Наградата за най-перспективен млад спортист спечели 14-годишният боксьор от клуб „Олимпия“ Петър Петров е обявен за „Най-перспективен млад състезател на годината, той е държавен шампион за  ученици в кат. 52 кг. Приз за висок спортен дух пък бе връчен на националния шампион за жени майсторско управление на автомобили за хора с увреждания Росица Илиева от автомобилен клуб „Абритус“

През 2016 г. спортисти от община Разград са спечелили общо 22 републикански титли в различни спортове – стана ясно на церемонията.

Лудогорец дари премиите от Спортист на годината на сираче от Хитрино
netinfo

Лудогорец дари премиите от Спортист на годината на сираче от Хитрино
netinfo

Лудогорец дари премиите от Спортист на годината на сираче от Хитрино
netinfo