Освобождават директора на горското в Шумен заради скандален семинар
Освобождават директора на горското в Шумен заради скандален семинар / dariknews.bg

Министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева обяви, че директорът на Регионалната дирекция по горите в Шумен ще бъде отстранен. Тя заяви намерението си пред bTV, след репортаж на телевизията за празненство, отганизирано от горските във вчерашния ден за траур.

Скандален семинар на държавни служители в деня на траур (ВИДЕО)

Кадрите показват служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие на Шумен „Туризъм, публични прояви и атракции"  на семинар, завършил с вечеря.

В коментар директорът на дирекцията по горите в Шумен инж. Емил Гелов обясни, че става въпрос за семинар, планиран още на 6 декември.

По думите му официалната вечеря е започнала с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино и всички присъстващи са изпратили есемеси на номер 1466 в подкрепа на кампанията на БЧК.

Гелов коментира, че е отдадено нужното внимание на трагедията, като музиката на вечерята е била по-скоро със спокоен ритъм.

„Директорът на РДГ-Шумен, който съгласно информация, която ми е изпращана по съобщения, разбирам, че е организатор на това тържество, ще бъде освободен", каза агроминистърът в оставка Десислава Танева.

Тя допълни, че може да последват и още уволнения, ако стане ясно дали представители на определени държавни институции са участвали в организацията на тържеството.

На брифинг в Община Шумен кметът Любомир Христов заяви, че ще иска обяснения от всички служители на общинското предприятие по туризъм присъствали на въпросното събитие.

Те ще възстановят всички разходи по това пътуване, ще взема строги мерки, каза кметът.

Христов допълни, че поведението на събирането е неморално и укоримо.

Освободените са зам.- директорът на Регионална дирекция по горите - Варна инж. Иван Стоянов; директорът на Лесозащитна станция - Варна инж. Мария Кирилова; директорът на Регионална дирекция по горите - Шумен инж. Емил Гелов; директорите на природните паркове: „Шуменско плато", „Златни пясъци", „Странджа" - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов