Оспорвани резултати на предсрочните парламентарни избори в Македония. Няма окончателно излъчен победител. Според последните данни въз основа на 99, 7% преброени гласове, досегашните управляващи от ВМРО-ДПМНЕ печелят над 38% от гласовете. Опозиционният социалдемократически съюз на Македония печели близо 37%. Лидерите и на двете партии Никола Груевски и Зоран Заев обявиха победа.

Броят на гласовете за ВМРО-ДПМНЕ е 38,06%, а за Социалдемократическият съюз на Македония 36,69% . Разликата е от едва 1,37%. Това са резултатите от обработените избирателни секции във всичките шест избирателни района, без гласовете от диаспората (Седми район).

Снощи в Скопие празнуваха членовете и симпатизантите и на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ. Лидерите на двете партии Никола Груевски и Зоран Заев обявиха победа.

Според данните към момента ВМРО-ДПМНЕ ще има 51 депутати, а Социалдемократите - 49, в 123 местния парламент. Там влизат и 4 албански формации и именно от тях зависи какво ще бъде новото правителство на Македония, отбелязват анализатори. Те обръщат внимание и на рекордно високата избирателна активност от около 64%.

Очаква се по-късно днес Държавната избирателна комисия да съобщи на пресконференция броя на спечелените мандати.