Спасиха ранения с газов пистолет, парче кожа липсвало от врата му
Спасиха ранения с газов пистолет, парче кожа липсвало от врата му / Снимка: Дарик, архив

Медицински екип, под ръководството на шефът на отделението „Уши, нос, гърло" в УМБАЛ Бургас - д-р Даниел Петков спаси живота на 27-годишния Иван Костадинов от Сливен. Младият мъж бе приет по спешност късно следобяд вчера в здравното заведение, след като сам се прострелял с газов пистолет в центъра на града. Според официалната версия на МВР инцидентът е предизвикан по непредпазливост. Иван пил стабилно количество алкохол, взел оръжието - „Zoraki" 925 - 9 мм с пълнител със седем патрона и неволно дръпнал спусъка, съобщиха от полицята.
Изстрелът е произведен от упор във врата, заявиха медици пред „Дарик"- Бургас. Застегнати са били магистрални кръвоносни съдове, а от шията на ранения липсвало парче кожа.
Операцията е продължила два часа. „Състоянието му вече е стабилно. Имаше липсваща тъкан в областта на шията с разкъсани кръвоносни съдове, но успяхме да го спасим", каза пред „Дарик"- Бургас д-р Даниел Петков.
Категорично се изключва разпространената по-рано хипотеза, че Иван е стрелял с преправен пистолет. Оръжието е иззето от криминалисти.