Станете част от благотворителния търг на Дарик, помогнете на недоносените деца и децата аутисти
Станете част от благотворителния търг на Дарик, помогнете на недоносените деца и децата аутисти / Sofia Photo Agency, архив

За седма поредна година в ефира на Дарик радио ще се проведе Коледен благотворителен търг в подкрепа на недоносените деца и децата аутисти. На 15 декември (четвъртък) от 8 до 17 ч. всеки желаещ да протегне ръка на малчуганите в неравностойно положение ще може да участва в благотворителната разпродажба на спортни артикули, модни и арт аксесоари, билети за спортни и музикални събития. За вещите ще се наддава в ефира на Дарик, в сайта Gong.bg и във Фейсбук страницата на търга.

Дарик дарява апаратура за недоносени деца на пет болници в страната

Всички предмети са дарени безвъзмездно от популярни спортисти, артисти, музиканти, политици, компании и слушатели на радиото.

Сред ценните вещи, подходящи за футболните запалянковци и колекционери, са автентичната фланелка на холандската звезда Роби Ван Перси от "Фенербахче" с неговия подпис, както и тениска с автограф на легендата на „Манчестър Юнайтед" от близкото минало Парк Джи Сунг.

Инициативата за благородната кауза е на предаванията „Ники Кънчев шоу", „Дарик кафе", спортно шоу „Гонг" и сайта Gong.bg, а по традиция събраните средства ще бъдат дарени в полза на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца".

Благотворителният търг на Дарик връчи рекордна сума за децата

По време на миналогодишния търг бе събрана рекордната сума от 45 000 лв. През годините средства бяха вложени в изграждането на център за деца с аутизъм, закупуване на апаратура и оборудване за отделенията по неонатология в редица болници в цялата страна, обучения на специалисти и др.