Четирима от пострадалите в Хитрино все още са с опасност за живота. Това съобщи здравният министър на Петър Москов на пресконференция в болница  "Св. Марина" във Варна.

Тази сутрин Москов заедно със зам.-министъра в оставка Ваньо Шарков проведе работно заседание във Варна, на което екипите от УМБАЛ "Св. Марина", Военноморска болница-Варна и ЦСМП-Варна докладваха за актуалното състояние на пациентите от Хитрино.

Двамата пациенти, които са в интензивното отделение на болница "Св. Марина" са в стабилизирано, но още тежко състояние, с опасност за живота, заяви здравният министър в оставка.

Във Военноморската болница във Варна има двама пациенти в стабилизирано, но тежко състояние, със сериозна степен на изгаряния, увреди на дихателните пътища. Състоянието на другите трима пациенти в болницата постепенно се подобрява, каза още Москов.

Личните лекари в населените места около Хитрино ще приемат пациенти без документи, а аптеките ще дават лекарства без рецепти, увери още министърът в оставка.

По-рано тази сутрин д-р Атанас Атанасов, директор на болницата в Шумен, съобщи, че всички, настанени за лечебното заведение в задоволително състояние, стабилизирани са и за никои няма опасност за живота. По думите му това, от което пострадалите имат най-голяма нужда, е психологична помощ.