„Дунав“ не успя да се пребори за успех с „Черно море“ в Каварна
„Дунав“ не успя да се пребори за успех с „Черно море“ в Каварна / netinfo

„Дунав“ отстъпи с 0:1 на „Черно море“ Варна на „Градски стадион“ в Каварна в мач от 18-ия кръг на Първа лига.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите при трагедията в Хитрино от предния ден.

Домакините бяха по-активни в началото и държаха повече топката. Русенският тим за сметка на това опитваше да търси празни пространства на контраатака. Рядко обаче се откриваха ситуации пред Васил Шопов, Мирослав Будинов, Бранимир Костадинов и Антон Огнянов.

За сметка на това Александър Цветков в 38-ата минута успя да излъже дунавската отбрана и вратаря Мартин Луков и вкара за 1:0 за „моряците“ с точен изстрел в долния десен ъгъл.

Малко по-късно Антон Огнянов опита мерника си от пряк свободен удар, но вратарят на съперника Пржемисъл Коварж овладя изстрела в горния ляв ъгъл.

След почивката дунавци опитаха да изострят действията си в предни позиции. В една ситуация дори Бранимир Костадинов опита опасен удар при при продължителна русенска атака, но топката мина от външната страна на десния страничен стълб.

Будинов също бе близо до попадение в 77-ата минута, когато се пребори за една топка в наказателното поле на „Черно море“, но ударът му мина над вратата.

В 79-ата минута „драконите“ имаха претенции, че топката е срещнала ръка на бранител в наказателното поле на варненския тим, а малко след това и за две нарушения срещу дунавски нападатели пред противниковата врата, но главният рефер Станислав Ставров не отсъди дузпа.

Междувременно и Коварж, и варненски бранител се наложи да чистят пред голлинията, след като  след атака на русенския тим.

От другата страна Луков и отбраната пред него не позволиха опасности пред дунавската врата.

Така двубоят приключи при 1:0 за домакините, с което балансът между двата отбора е 1 на 1 победи след класическия успех за „драконите“ с 3:0 на „Лудогорец Арена“ в Разград по-рано през сезона.

В следващия кръг на Първа лига русенският тим гостува на „ЦСКА София“ на 16 декември, петък, от 14:30 ч. в последния си официален мач за 2016 г.

 

„Дунав“ Русе: Мартин Луков, Марио Петков, Михаил Милчев, Петър Патев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Самир Аясс (87 мин. - Ивайло Раденцов), Бранимир Костадинов (61 мин. - Юлиан Ненов) , Антон Огнянов, Васил Шопов, Мирослав Будинов.