Жителите на Пиперево готови за протести, не искат депото за боклук
Жителите на Пиперево готови за протести, не искат депото за боклук / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Категорично несъгласие с намерението за изграждане на депо в землището на с. Пиперево, изразиха тази вечер на общоселско събрание жителите му. Те заявиха, че ще блокират ако се наложи и ГП Е- 79, но няма да разрешат там да се прави депо. По думите им, предвиденият терен се намира в свлачищна зона, освен това е твърде близо до къщите на хората. Те не са съгласни да приемат в землището си трето неудобство - след изградените газ станция и газопровод, и автокъщите. / Коментарите им очаквайте в ефира на Дарик радио утре, между 10- 12 ч. /

Жителите на Пиперево готови за протести не искат депото за боклук
netinfo

Според жителите на Пиперево, въздухът и почвата ще се замърсят, освен това не вярват, че е възможно да има алтернативен път, а ще се използва главната улица в селото.
"Ако искат и бежанци да ни докарат и ние да вземем да си ходим", негодуваха пиперевци. Те питат, как така, само за няколко дни се оказва, че мястото на депото ще бъде в Пиперево? Никой от общинското ръководство или ОбС не се е срещнал с жителите на селото, за да им обясни намерението.

Жителите на Пиперево готови за протести не искат депото за боклук
netinfo

Част от живеещите в с. Пиперево ще присъстват на заседанието на ОбС Дупница в петък, за да изкажат мнението си, тогава ОбС трябва окончателно да гласува терена в с. Пиперево.