Заради трагедията в Хитрино отлагат официалното откриване  на обновения стадион в Г.Оряховица
Заради трагедията в Хитрино отлагат официалното откриване на обновения стадион в Г.Оряховица / снимка: Пресцентър - Община Горна Оряховица

Заради трагедията в село Хитрино отлагат официалното откриване на обновения стадион "Локомотив" в Горна Оряховица, което трябваше да се състои днес.

Официалната церемония по откриването  ще се състои през пролетта, по време на първия домакински мач срещу "Ботев" Пловдив. Решението е взето от кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, след съгласуване с премиера в оставка Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на общината в железничарския град. 

Премиерът в оставка Бойко Борисов ще пропусне първия официален мач на обновения стадион "Локомотив" днес. Това стана ясно след телефонен разговор между него и кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Причината е трагедията в село Хитрино където огненият ад погуби седем човешки живота.

Драмата в Хитрино обаче, няма да попречи на футболния празник в Горна Оряховица за предстоящия мач с ЦСКА София, съобщиха още от железничарския град.