Подкрепете Средец за годишните награди в туризма
Подкрепете Средец за годишните награди в туризма / netinfo

Средец се нареди след 15-те финалисти в конкурса за годишни награди в сферата на туризма, организиран от ведомството на Николина Ангелкова. Общината попада в две от шестте категории в надпреварата.

Комисиите на туристическото министерство са номинирали Средец за община на 2016, която предлага множество възможности за културно-исторически туризъм.

Екипът на кмета Иван Жабов ще се бори и за отличие в категорията „Туристически обект/атракция на годината", където попада един от най-големите антични градове у нас - Деултум.

Победителите ще станат ясни след заседание на експертна комисия и онлайн гласуване в сайта на Министерството на туризма, в което може да се включи всеки. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на тази година.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга.

Конкурсът ще стимулира и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги, смятат от Министерството на туризма.