Таня Христова: „ТЕЦ премина всякакви граници
Таня Христова: „ТЕЦ премина всякакви граници / DarikNews.bg, архив

Във водещата си статия днес вестник „100 вести" съобщава, че кметът на Габрово Таня Христова ще сезира Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и министъра на енергетиката с искане за проверка и действия по компетенция на двете институции, включително и отнемане на лиценза на „Топлофикация“ ЕАД-Габрово.

„ТЕЦ-Габрово премина всички разумни граници на отношението си към жителите на нашия град, което е недопустимо. Мисля, че заедно с хората, които са потърпевши, трябва да използваме всички законови мерки, за да защитим нашите интереси.

Съвсем разумно е да се организира производство по съдебен път - това е най-правилното действие, с което ние трябва да заявим нашето справедливо недоволство.“

Това заяви кметът Таня Христова по повод принудителната зимна ваканция, в която трябва да излязат най-големите габровски училища и детски градини заради липсата на отопление през следващата седмица, както и неудобството на всички граждани на Габрово, които се отопляват на ТЕЦ.

Изданието припомня, че на проведената на 7 декември 2016 година на среща с ръководството на дружеството и представители на бизнеса на битовите абонати и директори на училища, Таня Христова не е получила гаранции, че ще се изпълни обещанието на 12 декември да има нормално топлоподаване за битовите и обществени абонати.