Дари капачка-спаси живот
Дари капачка-спаси живот / Снимка: Архив

Кампанията „Дари капачка - спаси живот" привлича все повече поддръжници. Целта е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Отделението разполага с достатъчно кувьози, за да помага на недоносените бебета, но постоянната им експлоатация налага честа подмяна.
Досега в инициативата са се включили над 20 училища и детски градини. Тя е подкрепена и от десетки фирми и частни лица. Капачки за УМБАЛ Бургас изпращат от всички краища на страната, като една от последните пратки е чак от гр. Костенец. Изпратили са и от Дома за възрастни хора с увреждания от село Малко Шарково. Внушително количество предава и Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас. Особено активен е Клубът по народни танци „Чанове".
„Дари капачка - спаси живот" има страница във Фейсбук, която ежедневно публикува информация, снимки и благодарности към всеки дарител https://www.facebook.com/darikapachka/.
Кампанията продължава, докато се събере нужното количество капачки за покупката на кувьоз.
Капачките се предават в УМБАЛ Бургас, при портиерите на входовете на болницата. Могат да се оставят и в Строителен техникум - Бургас, бул. Ст. Стамболов 69. А също и да се изпратят по пощата в УМБАЛ Бургас, бул. Ст. Стамболов 73 - за кампанията „Дари капачка".