Ротари клуб удостои МУ-Плевен с приз за принос в образованието
Ротари клуб удостои МУ-Плевен с приз за принос в образованието / dariknews.archive

Медицинският университет в Плевен е удостоен от Ротари клуб - Плевен с приз за принос в областта на образованието. Високото отличие се присъжда във връзка със създаването на Факултета по фармация и Научно-изследователския институт във висшето училище. Това съобщи пред медиите ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов.

Той отбеляза, че Факултетът по фармация стартира от тази година с обучението на първите си 30 студенти. За новия факултет е построена и чисто нова модерна сграда. Проф. Томов коментира и разкриването на Научно-изследователския институт в Медицинския университет в Плевен, което стана след решение на Министерски съвет.

„Той е едно много основно звено, което ще даде възможност за качествено нов етап в развитието на научно-изследователската дейност във висшето училище, защото акцентът в него ще бъде насочен изцяло към развитието на стойностни и значими научни проекти с участието на Академичната общност в университета, както и с представители на висшите училища и БАН, както и на чуждестранни учени.

Този Научноизследователски институт ще даде възможност за реализирането на съвместни проекти със значим принос в определени области на медицинската наука и практика от международни екипи", каза още ректорът на МУ-Плевен проф. Славчо Томов.

Ротари клуб удостои МУПлевен с приз за принос в образованието
netinfo

Преди дни под егидата на президента на България Медицинският университет в Плевен получи приз от шестото издание на рейтинговата система на висшите училища в България. Сред 22 университета - отличници, Медицински университет - Плевен извоюва първо място в професионалното направление „Здравни грижи" в стандартизираната класация „Комплексна оценка" в рейтинговата система на висшите училища в България.

Ротари клуб удостои МУПлевен с приз за принос в образованието
netinfo