Велбъжд търси голмайстор и се цели в полуфиналите от турнира за Купата на АФЛ
Велбъжд търси голмайстор и се цели в полуфиналите от турнира за Купата на АФЛ / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Амбициите на "Велбъжд" се разминаха с представянето на отбора през първата част на есенния полусезон и с позицията във временното класиране, призна в интервю за Дарик старши треньорът Юлиян Кръстев. Той бе категоричен, че всички футболисти вече ще тренират само в Кюстендил, няма да има група в София. Търсят се офанзивни футболисти и най- вече голмайстор.

"Велбъжд" дели 13- 14 място с "Балкан", като и двата тима имат по 17 точки в Трета Югозападна лига.
"Първите кръгове, които изиграхме бяха доста слаби за нашия отбор. Имахме по- големи амбиции, да се утвърдим в челото на класирането. Най- вече в края на първенството започвахме да играем нашата игра и това, което искаме ръководството и треньорите. Надявам се, че ще затвърдим тази по- добра игра през пролетния полусезон и ще отидем на по- предно място, защото не мисля, че това класиране отговаря на качеството на отбора, с който разполагаме. Скъса се нишката между футболистите, които тренираха в София и тези, които тренираха в Кюстендил. Надявам се, че вече след като ще тренираме постоянно заедно, в Кюстендил с всички футболисти, нещата трябва да се получат по- добре", коментира Юлиян Кръстев.
Атанас Курдов, който вече не е в отбора, така и не стана очаквания голмайстор и лидер на тима. Треньорът Кръстав иска да бъдат привлечени 2- 3 футболисти в офанзивен план, най- вече голмайстор. Виктор Анастасов се възстановява и ще се върне в отбора.
Най- вероятно подготовката за пролетния полусезон ще започне на 9- ти януари. От БФС са информирали клуба, че срещата им с "Беласица"- Петрич, от турнира за Купата на АФЛ, на неутрален терен, ще се играе преди подновяването на първенството на 26 февруари.
"Имаме амбиции за продължаване напред, към финалната четворка на турнира. Ако победим "Беласица" следва двубой с ЦСКА 1948. Ще играем с най- доброто, пък каквото стане", каза още Кръстев.