Надя Пеловска: Искаме хората да почувстват, че институциите в нашата област работят
Надя Пеловска: Искаме хората да почувстват, че институциите в нашата област работят / Дарик Враца

Ден на отворените врати се проведе днес в Окръжния съд във Враца. Инициативите на ръководството бяха две. Първата бе свързана с  реализирането на съвместната образователна програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образование "Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура" и в нея взеха участие ученици от СУ "Христо Ботев", ПЕГ "Йоан Екзарх" и НУ "Софроний Врачански" във Враца.

Надя Пеловска Искаме хората да почувстват че институциите в нашата област работят
netinfo

Беше организирана и среща на тема "Координация и сътрудничество между органите на съдебната, изпълнителната и местна власт при осъществяване на функциите им“. Участваха областният управител, кметове от областта, председатели на общински съвети, ръководството на ОД на МВР, зам. окръжния прокурор, началници на Районните управления във врачанско, председателите на Районни съдилища от Врачански съдебен район и ръководството на Окръжен съд гр. Враца.

Надя Пеловска Искаме хората да почувстват че институциите в нашата област работят
netinfo

„Целта е да се подобри взаимодействието между съда и институциите, с които най-често работим, обясни председателят на Окръжния съд Надя Пеловска. По време на срещата бяха обсъдени подбора на съдебни заседатели, тъй като акцентът при този подбор е поставен върху общините, проблеми по адресните регистрации на гражданите, както и проблеми с пробационните мерки, контролът по изпълнение на домашния арест и др.

Надя Пеловска Искаме хората да почувстват че институциите в нашата област работят
netinfo

 

„Идеята е да видим какво институциите на областно ниво могат да направят за утвърждаване на водещата си роля на регулатор на обществените отношения и хората да могат да видят и почувстват, че институциите в нашата област работят“, коментира още Надя Пеловска.