Жителите на с. Пиперево не са съгласни да има депо за отпадъци в близост до селото
Жителите на с. Пиперево не са съгласни да има депо за отпадъци в близост до селото / netinfo

Жителите на с. Пиперево посрещнаха новината, че терена за депо най-вероятно ще бъде в тяхното населено място с твърдата позиция, че няма да го разрешат. В четвъртък на председателски съвет с тайно гласувано беше решено терена в землището на с. Пиперево, да бъде терена предложен за гласуване на сесия на 16 декември за изграждане на депо. Това обаче не се приема от жителите на населеното място.
Кметът на селото Утеха Маноилова обясни, че още рано сутринта нейните съселяни са окупирали дома й с искане за информация как така се оказва, че терена в с. Пиперево е предложен за изграждане на депо. В неделя ще се проведе общоселско събрание, на което да се дадат отговори на въпросите на пиперевци. „Хората са настръхнали, не приемат това решение. Те ще бъдат на заседанието в петък, за да кажат мнението си и там" каза Маноилова. Терена се намира над газстанцията, която захранва фармацевтичния завод. Пътят е черен, по него преминават само каруци и джипове. „Всичко е дерета и баири" обясни кмета на населеното място. Тя допълни, че на жителите на селото това им идва в повече след газстанцията, автокъщите и превърнатата в писта главна улица, и продаденият преди години стадион, няма да разрешат изграждането на депо.

Жителите на с Пиперево не са съгласни да има депо за отпадъци в близост до селото
netinfo

Утеха Маноилова обясни, че няколко семейства са се върнали в чужбина, за да се установят в селото и сега едва ли ще се съгласят там да се прави депо.

Жителите на с Пиперево не са съгласни да има депо за отпадъци в близост до селото
netinfo