Деян Карамфилов: Силното ни оръжие е бързата атака
Деян Карамфилов: Силното ни оръжие е бързата атака / Добри Атанасов

„Черно море Тича” излиза утре в 17:00 часа срещу „Спартак” Пл в мач от 9-ия кръг на НБЛ. Важна фигура в играта на „моряците” е гардът Деян Карамфилов. В последните мачове високият 180 см състезател започна да разкрива истинския си потенциал.

„В първите мачове имах затруднения в играта си, тъй като имах и контузии в подготовката. От друга страна отборът е изцяло нов. С никого от тях не бях играл досега в един отбор. След като започнахме да се сработваме, от мач на мач започнахме да се представяме по-добре, а идват и победите вече. Да се надяваме, че ще продължаваме във възходящ ред”.

По повод утрешния мач със „Спартак” Пл Карамфилов заяви следното:

„Съперникът ни е напълно преодолим отбор. Ние сме домакини, което ще ни помогне. „Спартак” играят по-слабо навън. Силен домакин са. Победиха „Лукойл”. Смятам, че тук във Варна ние имаме голям шанс да ги победим. Разчитаме на публиката много. Благодарим на феновете за подкрепата. Надявам се да заслужим доверието им, като натрупаме повече победи.  Нашето силно оръжие срещу „Спартак” е бързата атака. Колкото повече бързи атаки направим, толкова по-лесно ще влезем в мача. В последните два мача вкарваме над 7-8 тройки, което ни отваря играта. Вдигаме се и ни се получават нещата. Надявам се, че ще имаме ден от тройката и че сме настроили мерника”.