„Частици от миналото“ спечели награда по Еразъм+
„Частици от миналото“ спечели награда по Еразъм+ / netinfo

Община Габрово е единствената общинска администрация, наградена за цялостно качествено изпълнение на проект по Програма Еразъм+ през 2016 г. Това стана ясно по време на валоризационната конференция по програмата, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси на 7 декември 2016 г. в „София Хотел Балкан" в столицата.

Частици от миналото спечели награда по Еразъм+
netinfo

Целта на събитието беше да се представят успехите на европейската Програма Еразъм+ в България и съпътстващите дейности през 2016 г. Организаторите ЦРЧР, които са и Национална агенция по програмата, споделиха, че от финансирани 217 проекта, 42 са отличени със знак за високо качество. Конференцията беше открита от Диян Стаматов - заместник-министър на образованието и науката и от изпълнителния директор на ЦРЧР - Татяна Калканова.

Наградата на Община Габрово получи заместник-кметът по социално-икономическо развитие Нела Рачевиц. Отличието е присъдено за успешното изпълнение на проект 2015-2-BG01-KA105-014449 „Частици от миналото", реализиран от Общината и общинската администрация на Аалст по програма Еразъм+, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", сектор „Младеж" и финансиран от Европейския съюз.

Частици от миналото спечели награда по Еразъм+
netinfo

В проекта за междукултурен обмен участваха 18 български и белгийски младежи, които заедно с техните ръководители живяха в селата Стоевци и Гъбене при приемни баби и дядовци в продължение на една седмица, от 24 до 28 август 2015 г. Проектът целеше да възобнови връзката между поколенията, да даде възможност на младите хора да научат непознати или позабравени български народни обичаи, традиции, фолклорни песни и танци, да се поучат от опита на старите хора.