Спешно ремонтират покрива на читалището в Криво поле
Спешно ремонтират покрива на читалището в Криво поле / Снимка: Община Хасково

Общината ремонтира спешно покрива на читалище „Пробуда-1905“  в село Криво поле, съобщи заместник кмета Велин Балкански. Той лично инспектира строителните работи. Покривът не е ремонтиран десетилетия.Това е довело до многобройни течове. Подменя се дървената конструкция и керемидите на покрива. Това ще струва около 29 хиляди лева.

Този ремонт е продължение на политиката за благоустрояване на селата в общината.

Тази година повече от 200 000 лева са изразходвани за подобряването на живота на хората в селата. Изкърпени са улици в селата Гарваново, Гълъбец, Клокотница, Козлец, Криво поле, Стамболийски, Николово, Малево, Маслиново, Широка поля за общо 65 500 лева. Ремонтирана е канализация в Малево за 22 200 лева.

Ремонт на покрива и стълбището на кметството в село Манастир е струвал 30 000 лева. Ремонтирано е и кметството в с.Орлово за 21 882 лева. В Конуш ремонта на кметството и почистването на улици са стрували над 17 000 лева. В Стамболийски има извършен ремонт на детската градини и детска площадка за повече от 14 хиляди лева.

 

Облагородяване на парка във Войводово е за повече от 5 000 лева. Ремонти и детски площадки са правени и в селата Стойково, Тракиец, Текето, Узунджово и Клокотница.  В ход е обществена поръчка за укрепване стената на реката в село Гарваново за над 50 000 лева.