Мистериозното пътешествие на котарак от Илинойс до Северна Каролина (ВИДЕО)
Мистериозното пътешествие на котарак от Илинойс до Северна Каролина (ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Изчезналият котарак Лазаръс пропътувал над 1100 километра, за да се завърне у дома в щата Илинойс, след като по някаква незнайна причина се озовал в щата Северна Каролина, съобщава агенция ЮПИ.

Руснаци спасиха котка, замръзнала в леда при минус 35 градуса (ВИДЕО)

Мади О'Берн се натъкнала на бяло-сивото животинче на прага на дома си в град Роли в Северна Каролина. Тя съвестно проверила дали котаракът не е на някой съсед, но никой не го припознал. Тогава Мади и приятелят й го занесли на ветеринар. Когато докторът разчел данните от микрочипа, оказало се, че това е Лазаръс, а стопанинът му е Рон Финли от щата Илинойс.

Коте преодолява препятствия, за да гушне кученце (ВИДЕО)

След като разбрал, че домашният му любимец е открит в друг щат, Рон веднага се качил на автомобила и шофирал почти 24 часа, за да си прибере Лазаръс. Стопанинът бил безкрайно благодарен на двойката, че си е направила труда да подслони котарака и да се свърже с него по телефона.

Г-н Финли и досега не може да си обясни как любимият му компаньон на четири лапи се е озовал в друг щат. Той предполага, че след като много от неговите съграждани ходят на лов за елени в Северна Каролина, Лазаръс без да иска се е озовал в някой от техните джипове. Пътешествието на котарака и досега си остава загадка.

Невероятната история на котарака беглец, който се завърна у дома

"Самият аз често го питам, как е изчезнал, но той ми отговаря лаконично само с едно мяу" , доверява Рон Финли, цитиран от БТА.