АБВ иска анкетна комисия заради бежанската криза
АБВ иска анкетна комисия заради бежанската криза / БГНЕС, архив
АБВ иска анкетна комисия заради бежанската криза
91611
АБВ иска анкетна комисия заради бежанската криза
  • АБВ иска анкетна комисия заради бежанската криза

АБВ поиска анкетна комисия във връзка с бежанската криза. Сред причините е, че бежанците пречат на "възпроизводството на нацията ни".

Михо Михов обясни, че АБВ счита, че миграционният натиск върху границите ни е сериозно безпокойство и сериозно отслабват системата за сигурност, спокойствието на гражданите и възпроизводството на нацията ни.

„Затова предлагаме подписка на партиите на в НС за набиране на 48 депутати, които ще излъчат решение в парламента за създаване на временна анкетна комисия със срок на действие 1 месец с цел оценка ефективността в действията на изпълнителната власт на централно и местно ниво относно разрешаване или поне нормализиране на бежанския проблем. Разходваните значителни средства, гранични и войскови ресурси не доведоха до желания резултат", посочи Михов.

„Не бихме разчитали комисията да обхване повече от едно правителство, което стартира този процес и предишното, което започна изграждането на съоръжението", допълни той.

„Ние, българите, като жители на Югоизточна Европа и като отговорни за външните граници решаваме, че има нужда от парламентарен контрол и ревизия на постигнатото с изграждането и недоизграждането на оградата по границата, разходваните средства и положени усилия то МВР, МО и МВнР", добави депутатът от АБВ.