През 2013 дъщерята на Самира, Нора, бяга от дома си, за да се присъедини към "Ислямска държава". Майка й не спира да я издирва.

"Нора обичаше училището, приятелите си и модата. Не казвам това, защото съм й майка, но тя беше невероятно дете. Изглеждаше нормална. Затова и през ум не ми е минавало, че нещо такова може да се случи. Един ден тя ми каза, че иска да носи хиджаб. Не считам, че това е нещо опасно. Да носи хиджаб е нормално. Все пак ние сме мюсюлмани", казва Самира.

1500 деца са част от ИДИЛ

Чрез социалните мрежи ИДИЛ привлича младите. Лъжат ги, че ще помогнат на държави, засегнати от войната.

Защо младите жени стават "джихадистки булки" в "Ислямска държава"?

"След време разбрахме, че тя е била повлияна от соицалните мрежи. Били са й показани ужасни кадри от Сирия. Никога не е говорила за това с мен. За мен ИДИЛ е секта. Те промиват умовете на децата", смята майката.

Откакто Нора изчезва през 2013 година снимачен екип проследява издирването й.

Белгийката, на която обещаха рая в Сирия, но попадна в ада

"Полицията ни наблюдава, разни хора идват в дама ни. Целият ни живот е разрушен. Явно някои от приятелите й имат връзки с терористите. Според мен дъщеря ми е жертва. За правителството тя винаги ще бъде терорист. Не съм я чувала от година. Понякога си разменям информация с родители в същото положение. Това неведение е ужасно. Ако нещо лошо се случи с нея, те знаят къде да ни намерят", казва още майката.

Обсебена от „Ислямска държава" тийнейджърка намушка до смърт майка си

Трудностите и страданията й са документирани във филма "Дъщеря ми Нора".

"Все още имам надежда, че тя ще се върне. Никога няма да спра да вярвам", споделя Самира.