С богата коледно-новогодишна програма ще се забавляват в Община Павликени
С богата коледно-новогодишна програма ще се забавляват в Община Павликени / снимка: Пресцентър - Община Павликени

Богата коледно - новогодишна програма ще има за жителите и гостите на Община Павликени.

Запалването на светлините на коледното дърво ще бъде на 12 декември. Спектакълът започва в 16:30ч. на площад "Свобода“, а веднага след залез ще бъдат запалени светлините на елхата. Фойерверки ще зарадват присъстващите на събитието.

Конкурс за най-оригинална сурвакница организират Народно читалище "Братство-1884”, Исторически музей и Център за подкрепа за личностно развитие – Павликени. На 13 декември, от 17:30 ч. в лекционната зала на читалището ще бъдат обявени победителите от него, съобщиха от пресцентъра на общината.

Общинско детско коледно тържество ще се състои  в Спортна зала "Йордан Петров-Графа” на 23 декември. Малчуганите от детските градини ще празнуват от 10:30 ч., а учениците от начален етап от 13:00 ч.

Новогодишното хоро отново ще се извие на площад "Свобода“. Половин час след настъпването на новата година там ще се вдигнат наздравици за здраве и берекет.

В рамките на празничния месец декември,  вече преминаха и концертът "РОК срещу СПИН” на група "NOISE”, както и "Коледна магия” - концерт на НЧ „Братство-1884” гр. Павликени и приятели.