Да подкрепим Гери
Да подкрепим Гери / netinfo

Благотворителен базар в подкрепа на 5-годишната Гери се организира утре на бул. „Славянски" 30 (пред Билла) от 10:00 - 17:00 часа.

Гергана Цветанова от София е само на 5 години, а се бори с изключително тежко заболяване. Детето страда от злокачествен невробластом с местастази в костите. Болестта е IV клиничен стадии, за това е необходимо да се помогне колкото се може по-бързо. Ндежда за лечение на лъчезарното момиченце дава клиника в Германи, сумата за лечението обаче е непосилна за нейното семейство. За това то се обръща към добри хора, които могат да помогнат. Лечението възлиза на 250 000 евро, но най-важното за нея е да се приложи терапия с „Dinutuximab" анти GD 2, която възлина на още 350 000 евро. Тази терапия дава 90% гаранция за оздравяване. Ако сотане в България, лекарите дават 6 месеца живот.

От базара може да си закупите играчки, сувенири, ръчно изработени бижута, коледни сладки, бебешки и детски дрехи и стоки, дрехи и обувки и много други, а може и безвъзмездно да дарите средства в помощ на Гери.

Каузата подкрепят хора от цяла България, такива базари се провеждат и в много други градове. Ще има Коледна книга, където можете да впишете своето пожелание за Гери и да и вдъхнете кураж и надежда, за да има сили да се бори! По време на базара ще се изявят танцовите формации „Омая", „Задявка", ученици СУ „Сава Доброплодни" и самодейците от НЧ"Отец Паисий", квартал Мътница.

Инициативата се подкрепя от Община Шумен. Регионална здравна инспекция - Шумен, както и шуменски фирми дарители.

Сумата ще бъде преведена по сметката на Камелия Младенов - майка на Гери.

Сметка в лева:
IBAN: BG59STSA93000024022242
BIC: STSABGSF
Титуляр: Камелия Георгиева Младенова (майка на Гери)
Тази сметка е единственият начин към момента семейството директно да получи пари за финансиране на лечението. Разчитаме на вашата помощ.