Музичко - най-новата продукция на Операта за малчугани
Музичко - най-новата продукция на Операта за малчугани / Държавна опера Стара Загора

От 15,30 ч. в Детска градина „Камбанка" ще се състои премиерата на най-новата продукция за деца „Музичко" на Държавна опера-Стара Загора. Главни действащи лица в увлекателния разказ са: Трио „Реверанс", Нели Нечева-солист и ...Музичко. Той е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде - в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина...В концерта-спектакъл Музичко отвежда децата до мястото, където звучи класическа музика - в концертната зала, танцува с тях, поспива си, но за кратко и се забавлява от сърце.

Сценарият на „Музичко" е на цигуларката Красимира Георгиева от Трио „Реверанс", която заедно с Цветомира Динева -флейта и Павлина Димитрова-виолончело свири в трио от 2010 година. Трите талантливи инструменталистки са артист-оркестранти в Операта.

Нели Нечева е солистка на Държавна опера-Стара Загора и любимка на най-младата публика от изявите си и в двете издания на „ДО РЕ МИ в пелени". Тя е още Пинокио, Феята на Земята в „Едно лято в едно блато", придворна дама и Памина във „Вълшебната флейта", Керубино в „Сватбата на Фигаро" и др. продукции за малките и по-големи зрители на спектаклите на Държавна опера-Стара Загора.

„Музичко" с радост приема всяка покана да гостува в детски ясли и детски градини, ако е поканен от душа и сърце, за да забавлява своята любима публика с музика, песни и танци. И толкова му харесва, че не иска да си тръгва и остава при децата