Слушат 12 часа СРС-та по делото срещу Веселин Марешки
Слушат 12 часа СРС-та по делото срещу Веселин Марешки / Дарик Варна, архив

Около 12 часа телефонни разговори на Веселин Марешки и бизнес дамата Красимира Колева ще бъдат изслушани в съдебната зала по делото срещу двамата за изнудване на наемателя на пицария Асен Миланов. Само страните по делото обаче ще могат да чуят записите, тъй като съдът уважи искането на защитата на аптекарския бос те да бъдат пуснати при закрити врата.

Марешки дал 25 000 лева на Веселин Жеков, за да въздейства на бизнесмен (СНИМКИ)

Мотивите на адвокатите бяха, че СРС-тата разкриват данни от личния живот на Марешки, търговска информация и представляват държавна тайна. Стенограмите от разговорите са общо 900 страници. Към делото са използвани и СРС-та при разследването на Веселин Жеков – полицая. Според обвинителния акт той е получил от Марешки 25 хил. лв, за да въздейства на Асен Миланов и той да превежда сумите за наема на заведението на варненския бизнесмен.

Иво Гела изплува в делото „Марешки”, Весо Жеков помагал на свидетел срещу дял от имотите му

Самият Жеков при показанията си пред Варненския окръжен съд отрече да е получавал пари от Марешки, тъй като не успял да свърши работата, за която двамата се уговорили.

Изслушванията на записите ще продължат и утре, а следващите заседания са насрочени за 14 и 15 февруари, когато се очаква да започнат пледоариите.

Освен за изнудване Марешки е подсъдим и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.