От БСП оцениха като слабo управлението на Шумен
От БСП оцениха като слабo управлението на Шумен / dariknews.bg

Общинската организация на БСП отчита едногодишното управление на община Шумен като слабо, небалансирано и неблагоприятстващо за развитието на община Шумен. Това заяви на пресконференция днес лидерът на социалистите в общината Веселин Пенчев. Той отбеляза, че имат много забележки, като единственото хубаво нещо, което виждат, са привлечените инвестиции. Но и разговорите с тези фирми са започнати от старото ръководство, отбеляза той.

Пенчев посочи като недобри практики преструктурирането на общинските предприятия, неспазването на Закона за обществените поръчки, липсата на одобрени и реализирани европроекти, лошото чистене на града.

На пресконференцията присъстваха още общиснките съветници Данаил Данчев и Иван Йонков, който бе и зам.-кмет, както и кметът на Шумен предишните два мандата Красимир Костов.

Оставихме чист и уреден град, каза той и добави, че за сравнение - в първата за мандата му 2008 година са реализирани няколко значими проекта като Парк Студентски, реновиране на Кьошковете, изграждане на Индустриалния парк.

Бившият кмет допълни, че вижда и тенденция към намаляване насредствата и вниманието към селата в общината.

Данаил Данчев добави, че в наследство на новото управление са били оставени над 30 разработени в различен етап проекти. Той коментира и ниската успеваемост на Шумен в националната програма за саниране.

Бяхме сред Топ 5 в страната по готовност, но след влизането на новата администрация процедурата се забави и затова изостанахме.