Нападателят на семейство в село Армени е осъден на 5 години затвор
Нападателят на семейство в село Армени е осъден на 5 години затвор / dailyvarna.com, архив

С присъда по наказателно дело от общ характер, състав на Районен съд-Габрово с председател съдия Денев, осъди мъж от с. с. Лозен, Столична община, на 5 години лишаване от свобода за извършен грабеж.

Подсъдимият Б.Б. бе признат за виновен в това, че на 10 юни 2014 г. около 23:30 ч., в къща, находяща се в с. Армени, общ. Габрово, като извършител, в съучастие с неустановени по делото лица, отнел златни и сребърни накити, преносим компютър, мобилни телефони, сумата от 470 лева и др. вещи, всичко на стойност 4 493,97 лева, от владението на мъж и жена от Габрово, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплаха.

Заплаха за разстрел в Армените, семейство дало наличните вещи, за да се спаси от куршумите

Б.Б. допрял пистолет до главата на мъжа и го заплашил, че ще му отреже пръстите, а двамата пострадали били поставени в беззащитно състояние, след като извършителите на престъплението увили ръцете и краката им с тиксо.

За извършеното престъпление бе осъден на 5 годин лишаване от свобода, коено наказание да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдът постанови още Б.Б. да заплати на пострадалите лица сумата от 4 154,97 лева - обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Габрово в 15-дневен срок.