Студените месеци вече са тук, шапките и ръкавичките са подготвени за употреба, но кожата ни сега има нужда от екстремна допълнителна грижа, за да бъде подхранена, свежа и предпазена от студения въздух.

Затова новото видео от канала Natali's Beauty показва три прекрасни подхранващи маски за лице.

Те са изключително простички и наистина са подходящи за всяка заета дама, която няма време или възможност да ходи по скъпите салони или да залага на висок клас козметика.

Ако сте със суха, комбинирана или мазна кожа, ето какви продукти да подберете:

За суха кожа

Ако страдате от суха кожа, която е особено податлива на студеното време през зимата, смесете авокадо с мъничко зехтин за подхранваща маска. Намажете добре по цялото лице с четка, като внимавате за зоната около очите. Можете да поставите остатъка от сместа по врата и деколтето. Изчакайте 10-15 минути и с влажна кърпа, напоена добре в хладка вода измийте маската.

Навиците, които се превръщат във враг на красотата

За комбинирана кожа

Ако кожата ви е комбинирана и чувствителна, спрете се на кафява българска хума, която е чудесен лек за кожата не само през зимата, но и през всеки друг сезон. За да си я приготвите, са ви необходими равни пропорции хума и кисело мляко.
Смесете добре съставките и нанесете с четка на лицето. Изчакайте, докато хумата стегне, и след това изплакнете с хладка вода. Подсушете внимателно с кърпа и нанесете хидратиращ крем.

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса

За мазна кожа

Ако пък имате мазна кожа в комбинация с разширени пори, вашата тайна съставка е съвсем простичка - жълтъка. Смесете един жълтък с 1 с.л. мед и щипка канела и нанесете върху лицето за 30 минутки. Тази проста маска ще освежи и стегне кожата ви, ще я подхрани и ще създаде естествена бариера, която ще защити лицето ви от студения въздух. Избършете внимателно с навлажнена с хладка вода кърпа и нанесете крем за мазна кожа.