Свищовски учители с доклад в ІV национална педагогическа конференция
Свищовски учители с доклад в ІV национална педагогическа конференция / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Старши учител на ІV б клас в СУ ”Николай Катранов” Снежана Блажева и психологът Милена Богданова, участваха в най-мащабната Национална Педагогическа конференция на Фондация "КУЗМАНОВ" в град  Банско. Събитието, което се проведе в началото на декември бе на тема "Дейностите в учебните заведения в контекста на новия закон за предучилищното и училищно образование". В това издание на форума взеха участие над 140 представители на детски градини, училища, общини, неправителствени организации. 

За първи път цялата конференция се излъчваше и он-лайн  чрез платформата "Уебинария" и така достигна до още повече педагози от цялата страна. 42 - та доклада ще бъдат издадени в специален сборник, където ще бъдат описани и  дейности, които се извършват в учебните заведения в контекста на новия закон за Предучилищното и училищното образование.

Международен обмен се осъществи с директен Скайп-разговор с г-жа Сълзица Громан - учител в Австрия, която представи австрийската образователна система и отговори на  въпросите, поставени от участниците в конференцията.

Снежана Блажева презентира своя доклад: „Наука без скука”- нестандартни решения, педагогически методики, практики и форми, вдъхновяващи децата за активно учене.