С конференция Центърът на НПО отбелязва 10 години работа с проблемите на домашното насилие
С конференция Центърът на НПО отбелязва 10 години работа с проблемите на домашното насилие / netinfo

Конференция на тема „10 години не спираме да противодействаме на домашното насилие“ организира утре Центърът на неправителствените организации в Разград.

Събитието започва в 9,00 ч. на 8 декември в хотел „Централ“ с пресконференция за представяне на резултатите при реализацията на последния проект по тази тема на ЦНПО „Домашното насилие – проблем на цял един род“.

Конференцията има за цел да събере заедно професионалисти, които имат опит в превенция на домашното насилие, като споделят опит и очертаят потребности по темата за домашното насилие. Важен акцент е да се увеличи обществената информираност и да се повиши чувствителността към проявите на агресия и домашно насилие

В конференцията ще вземат участие повече от 40 представители от ангажираните с проблема на домашното насилие институции от област Разград: съд, прокуратура, полиция, социални служби, местни власти, областна администрация, образователни институции, медицински специалисти и граждански организации.

Споделените  добри практики и трудности в работата с хора, преживели насилие, на специалисти от различни области ще идентифицират  потребности, които са основа за последваща работа и след приключване на проекта – уточняват от ЦНПО-Разград.