Мирно шествие за спасението на стадион „Черноморец”
Мирно шествие за спасението на стадион „Черноморец” / организатори

Инициативен комитет на родители на деца, трениращи футбол в „Черноморец 1919" организира мирно шествие за спасението на едноименния стадион в квартал „Акациите". То ще се проведе на 10 декември, от 11.00 часа, от площад „Тройката" до „Атанас Сиреков" пред сградата на Община Бургас.

Инициативата на родителите е подкрепена от 7 спортни клуба и сдружение „Бъдеще за Черноморец". Основната цел е засвидетелстване на подкрепа в борбата за връщане на стадион „Черноморец" във владение на Община Бургас и привеждането му вид, познат отпреди години, пишат организаторите в съобщение до медиите.

Инициативният комитет, ръководството на „Черноморец 1919" и всички, които подкрепят инициативата, приканват всички граждани, политици, обществени и спортни деятели да се присъединят към мирното шествие. За неговото провеждане вече е изпратено официално писма с искане за разрешение от кмета Димитър Николов.

Както знаете, НАП и други кредитори на обявения в несъстоятелност ПСФК "Черноморец Бургас", приемник на оригиналния отбор, имат идея да разпродадат седем от залите в бившия спортен комплекс, а Общинският съвет смята да сезира прокуратурата за взетото решение за фалит от Съвета на директорите.