Наказателни постановления за 83 000 лв. са издадени през ноември от РИОСВ
Наказателни постановления за 83 000 лв. са издадени през ноември от РИОСВ / Дарик Русе, архив

83 000 лв. е размерът на наложените глоби и имуществени санкции в резултат на контролната дейност на РИОСВ-Русе през месец ноември. Експертите от инспекцията са извършили 137 проверки на 124 обекта, от тях 59 планови и 76 извънредни. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 79 предписания.  Съставени са 8 акта за установени нарушения.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби и санкции са 18 000 лв., а по еднократни и текущи санкции - 32 670 лв. От получените суми  26 136 лв. ще бъдат преведени на  общини  на  територия  на които са санкционираните субекти.

През ноември са приложени две принудителни административни мерки - на „Булмилк 2010” ЕООД, с. Мортагоново за нерегламентирано заустване на  формираните от производствената дейност отпадъчни води и на „Монтюпе“ ЕООД, гр. Русе за неорганизирано изпускане на емисии в атмосферния въздух от производствено хале №3.

По електронната поща или на „зеления“ телефон са постъпили 2 жалби и 31 сигнала.  По тях са извършени 16 проверки. Голяма част - около 60 % от сигналите са за неприятни миризми.  Повече от сигналите са за миризми от битовото отопление и са предадени на община Русе за предприемане на действия по компетентност.

 

Пълната справка за контролната дейност през ноември е публикувана на адрес: http://www.riosv-ruse.org/kontrolna-dejnost/46-dokladi-ot-izvarsheni-proverki.html.