Домоуправител, присвоил 5139 лв., отива на съд
Домоуправител, присвоил 5139 лв., отива на съд / Dariknews.bg, архив

Домоуправител от Севлиево, присвоил 5 139 лв., отива на съд. Станимир изпълнявал длъжността в блок на ул. "Иван Устабашиев" от 2010 до 2015 г., а престъпната му дейност започнала седем-осем месеца след избирането му.

През ноември 2010 г. представители на телекомуникационна компания от София се свързали с него и предложили да инсталират антена на покрива на сградата.

След съгласие на етажните собственици, Станимир, в качеството си на представляващ етажната собственост, подписал наемния договор. Наемната цена била уговорена в размер на 90 евро без ДДС.

Сумите за наем и електроенергия следвало да бъдат плащани по банков път, като домоуправителят посочил номера на собствената си банкова сметка.

Етажните собственици били уведомени за сключения договор, но не им била предоставена точна информация за наемната цена, начина на плащане и другите клаузи по договора, както впоследствие не получавали информация и за изпълнението му.

Причината за това била идеята на обвиняемия да използва парите за свои лични нужди. Извършил общо 97 тегления и две плащания на покупки.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.