Представиха Бюджетна линия Димитровград
Представиха Бюджетна линия Димитровград / Дарик радио, Хасково
Представиха "Бюджетна линия Димитровград"
91574
Представиха "Бюджетна линия Димитровград"
  • Представиха "Бюджетна линия Димитровград"

7-членен екип за оценка на проектите от Инвестиционната програма на община Димитровград работи вече в администрацията. Ръководител на междинното звено е заместник-кметът Яшо Минков. Дейността на звеното се финансира с проекта „Бюджетна линия Димитровград”, който днес бе представен от директора „Европейски проекти” в администрацията Диана Дончева. Той е на стойност 95 594 лв., като средствата са изцяло за обучение и възнаграждения на екипа, който при необходимост може да привлича и външни експерти.

Подобни междинни звена за оценка на проекти от инвестиционните програми са създадени в 39 български общини. Оценката е изключително важна, тъй като без такава проектните предложения няма да бъдат приети за разглеждане от управляващия орган на оперативната програма „Региони в растеж” и няма да бъдат финансирани, обясни Дончева. Чуйте я в приложения файл.

 

За близо 18 млн. лв. е Инвестиционната програма на община Димитровград. Първите два проекта от нея вече са одобрени за финансиране, като най-мащабният- за ремонт и реконструкция на централната пешеходна зона, стартира официално утре. Над 5 млн. лв. е стойността му.