Разкриха нелегален склад за алкохол в Нова Загора
Разкриха нелегален склад за алкохол в Нова Загора / Митници

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас разкриха нелегален склад за алкохол в стопански двор на входа на Нова Загора. Иззети са 1893 литра алкохол с неясен произход в бутилки и бидони с аромат на мастика, мента, ракия, както и високоградусов спирт.

При извършената проверка, митническите служители откриват на територията на частен имот два фургона, в който се съхраняват запечатани и пакетирани в кашони , без етикети, с над 500 еднолитрови пластмасови бутилки, съдържащи алкохолна течност с цвят и мирис на мастика, мента, ракия.

Разкриха нелегален склад за алкохол в Нова Загора
netinfo

Във фургоните са открити и PVC- бутилки по 10 литра, както и бидони и варели от по 50 и 60 литра, съдържащи алкохол със същите цветове и аромати и с монтирани кранове към тях за пълнене на бутилки. В пристройка на двора и в един от фургоните са открити и два резервоара с общо 1113 литра високоградусов спирт.

Общото количество иззетата акцизна стока е 1893 литра. Взети са проби, които са предадени за лабораторен анализ, който ще установи съдържанието и вида на алкохолните течности, за които не са представени каквито и да било документи за произход и платен акциз.

Разкриха нелегален склад за алкохол в Нова Загора
netinfo
Преобладаващото количество алкохолна течност наподобява смес от спирт, есенции и оцветители, а за 50 литра е установено, че по първоначални данни наподобяват характеристиките на дестилиран "домашен" алкохол.

Работата по случая продължава.