Коледен сън“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ
Коледен сън“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ / снимка: театър ВЕСЕЛ

"Коледен сън” по текстове на Туве Янсон ще представи Държавен куклен театър - Търговище в  съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ. Представлението ще бъде на 10 декември от  11 ч. в читалище "Искра” във Велико Търново. Постановката е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика – на Диян Димитров. В коледния спектакъл участват актьорите  Милен Алексиев , Ели Хрусанова , Димитър Караиванов и Моника Угренова.

Спектакълът е приказка за празника - за това, в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост, те често пъти се превръщат в една голяма тегоба. За съжаление ние, възрастните, претоварваме празниците с нашето консуматорско отношение и влагаме в тях какви ли не приготовления, свързани много повече с материалното, отколкото с духовното. Така сe случва и в тази пиеса. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паниката, обхванала всички наоколо по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тях и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.