Ден на отворените врати правят за бъдещи родители
Ден на отворените врати правят за бъдещи родители / DarikNews.bg, архив

Ден на отворени врати за бъдещи родители организира МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов” на 13 декември.  Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение ще бъдат отворени за посещения от 13 до 14 ч.

Желаещите да се запознаят на място с условията в двете отделения трябва да заявят визитата си предварително на “лично съобщение” във Facebook страницата на МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”, до 13 часа на 12 декември. Трябва да се напише име, име на евентуален придружител, както и телефон за обратна връзка.

До 20 бъдещи майки и татковци ще посетят отделенията. Специалисти ще запознаят посетителите с начините за съхранението на стволови клетки, които могат да се окажат животоспасяващи за новороденото.

Записалите се бъдещи родители ще получат подробна информация за грижата за новородените от дежурния екип в Неонатологично отделение.

Бъдещите родители ще имат възможност да видят  двете предродилни и родилни зали за нормално раждане, стаите за настаняване на родилки и бебета във времето за послеродов престой, стаята за здраво новородени, т.нар. физиологичен сектор, помещенията за диагностика и лечение на недоносени и рискови новородени